25 Eylül 2007 Salı

Yasemin Uçal sizi kendinize çağırdı



Onu ilk önce Haber7.com'daki yazılarıyla tanıdınız ve çok sevdiniz. Sorunlarınıza çözüm bulan Psikoterepi uzmanı Yasemin Uçal, şimdi sizi kendinize çağıran bir kitapla selamlıyor.

25 Eylül 2007 15:15
Yazı boyutunu büyütmek için
Yasemin Uçal sizi kendinize çağırdı

Deneyimli Psikoterapist Yasemin Uçal, öyküleme ile çözümleme dengesini gözeterek kaleme aldığı Kendinize Hoş Geldiniz adlı eserinde okurlara psikoterapi sürecinde yaşananların bir fotoğrafını sunuyor. Kitabı okuyup bitirdiğinizde sadece öyküleri size yansıtılan kişilerin gerçeklerini deği, kendi gerçeklerinizi de keşfetmiş olduğunuzu fark ediyorsunuz.

Psikoterapi danışan ile danışman arasında ruhbilim bilgilerine dayanarak kurulan karşılıklı ilişki ve iletişim yoluyla sağlanan tedavi yöntemidir" diyor eserinin önsözünde ve tedavi sürecinin aslında danışanın randevu almak için telefon açmasıyla başladığına dikkat çekiyor.

Yazar; "Terapi, danışanın ruh dünyasına yapılan bir yolculuktur. Aslında bireyin kendini yakından tanıma talebidir. Zira terapide duygu, düşünce, davranış üçgeni ele alınarak, kişi dünü, bugünü hataları ve sevaplarıyla yüzleşir" diyor ve yüzleşmenin zorlu bir yolculuk olduğuna dikkat çekerek, bu yolculukta terapiste düşen asli vazifenin danışanı utandırmadan, yargılamadan, eleştirmeden fikren ve hissen anlamaya çalışmak olduğunun altını çiziyor.

Uçal, terapi sürecince kişinin uzun yıllardır kendisi için psikolojik baskı oluşturan duygusal yükleri yavaş yavaş omuzlarından bırakmaya başladığın belirtiyor ve "tekerrür eden problemlere tüm zamansal açılardan bakılmaya çalışıldığını söylüyor.

Psikoterapi nedir başlıklı uzun bir izah yazısından sonra 7 ayrı öykü anlatanyazar kitabını "Vazgeçmek üzerine" kaleme aldığı bir metinle noktalıyor..

Kitapla ilgili teknik bilgiler ve internet üzerinden satış şartları için bu linki kullanabilirsiniz..


Hiç yorum yok: